Campionatul Național de Atletism pe distanța de 10 km se desfășoară în cadrul Bucharest International 10K

Campionatul Național de Atletism pe distanța de 10 km se desfășoară în cadrul Bucharest International 10K

2019-04-05T19:44:57+00:0029 martie 2019|

Înscrierile pentru competiția națională se fac până pe site-ul Federației Române de Atletism.

Cea de-a patra ediție Bucharest International 10Km, competiție organizată de campioana olimpică la maraton Constantina Diță, se va desfășura pe 21 aprilie 2019, iar traseul competiției include și la această ediție unele dintre cele mai frumoase străzi din București.

Anul acesta, Federația Română de Atletism în parteneriat cu organizatorii Bucharest International 10K organizeză în cadrul evenimentului și Campionatul Național de Atletism pe șosea 10 kilometri – 2019 la individual și echipe (Seniori, Tineret, Juniori 1 – fasculin și feminin).

Traseul pentru cursa de 10 km este un plat și se pretează perfect pentru stabilirea unor noi recorduri naționale și personale. „Atletismul mi-a oferit foarte multe satisfacții de-a lungul carierei mele și după retragere am considerat că este frumos să ofer și eu ceva înapoi alergătorilor amatori și profesioniști. Bucharest International 10K este un eveniment care a crescut an de an și acum avem oportunitatea de a găzui și Campionatele Naționale de Atletism pe distanța de 10 km și sper să vedem noi recorduri pe această distanță”, a spus Constantina Diță.

În plus, la ediția din acest an au mai fost incluse și două curse pe distanțele de 3,5 km (Cursa Populară) și pe distanța de 21 km (semimaraton), pe lângă cursa tradițională de 10 kilometri, dedicate atât atleților amatori, cât și profesioniști.

Campionatul Național de Atletism pe șosea 10 kilometri – 2019 va fi cursă de selecție pentru constituirea lotului național și va reprezenta unul dintre criteriile de calificare la Campionatele Mondiale de 10KM din 2019.

Traseu Cursa de 10 km

START – Soseaua Kiseleff din dreptul intrării Club BOA – cu întoarcere pe banda I de circulație din Piața Presei Libere, porțiunea situată intre Șoseaua Kiseleff mediană și locală, pentru a permite întoarcerea participanților – Arcul de Triumf – Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Buzești – str. Berzei – Dacia – Calea Victoriei – Piața Victoriei – Șoseaua Kiseleff – Bulevardul Constantin Prezan întoarcere înainte de intersecția Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Șoseaua Kiseleff (locală) – SOSIRE